Dj Peter de Groot na 20 jaar opnieuw achter de microfoon bij Radio 2

Dj Peter de Groot na 20 jaar opnieuw achter de microfoon bij Radio 2

Donderdag 26 oktober 2017 — Peter de Groot presenteert vanaf zaterdag 28 oktober De Rockshow op Radio 2. West-Vlamingen herinneren hem wellicht nog als de eerste stem van de West-Vlaamse ontkoppeling in 1983. Peter bracht de rock op Radio 2 (toen nog BRT2 West-Vlaanderen) en was jarenlang hét uithangbord van de regionale uitzendingen.

Peter De Groot:

"Ik doe het gewoon zoals vroeger eigenlijk: de studio in en zien wat op me af komt.  Maar niet onvoorbereid natuurlijk, alleen mag dat niet te horen zijn. Twee uur “speeltijd” dus."

Peter de Groot begon zijn stage als producer in Kortrijk op 1 september 1976. Een maand later presenteerde hij zijn eerste programma Pop op een pitje, op dinsdagavond. Later kwamen daar nog een paar avondprogramma’s bij. Toen BRT 2 het popblok Radio 2 invoerde verhuisde hij naar dinsdagavond. Na het verdwijnen van dat blok hield Peter op dinsdag nog Rockgolf over.

In 1983 startten de regionale uitzendingen. De regionale uitzending in West-Vlaanderen werd “Studio West” gedoopt (naar analogie met Studio Brussel). Peter richtte zich in dat programma muzikaal op jongeren omdat die nog wel eens aan de afstemknop van de radio durfden te morrelen. Eind 1997 stopte Peter met presenteren. Vanaf zaterdag presenteert Peter opnieuw een Radio 2-programma, De Rockshow op zaterdag tussen 20 en 22 uur.

De Rockshow: elke zaterdag van 20.00 tot 22.00 uur op Radio 2.

Peter De Groot © Radio 2
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Radio 2 at VRT